Полтавське обласне відділення НОК України
Категорії розділу

Календар

Активності ПОВ НОК

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 14:35

Головна » 2014 » Травень » 22 » велодень
09:43
велодень

Всеукраїнський Велодень – 2014 у Полтаві

Велодень - всеукраїнська акція, яка об'єднує тисячі велосипедистів у спільному велопроїзді центральними вулицями своїх міст.

Щорічний велопарад збирає прихильників двоколісного транспорту з метою пропаганди здорового та активного способу життя та екологічної альтернативи міському авто, створення цивілізованих умов для велосипедистів у містах України. Учасники Велодня виступають за безпеку та взаємоповагу на дорогах, створення велодоріжок та велопарковок у громадських місцях.

Перший масштабний велопробіг відбувся у Києві у 2004 році - тоді акція мала назву «На велосипеді на роботу», і проводилася у робочий день, щоб дійсно доїхати на роботу. Організатори хотіли провести велопробіг на кшталт європейських «Bike to work» та «Critical mass». Це дійсно вдалося, до велопробігу долучилися кілька сотень учасників, і з того часу акція стала щорічною.

За кілька років, у 2007, акцію перенесли на вихідні - до пробігу долучалися все більше людей, і обмежитися проїздом центральними вулицями без їхнього перекриття для автомобілів уже стало неможливим. Для акції почали перекривати спочатку одну смугу, потім дві. З переносом на вихідні велопробіг отримав назву «Велодень» і був перенесений з осінніх днів на останні вихідні травня. Інші міста почали долучатися з 2006-го, а у 2009 році приєдналась і Полтава.

З 2011 року у географії всеукраїнських Велоднів почала спостерігатися цікава тенденція: велосипедисти більше не обмежувалися обласними центрами і організовували велопробіги навіть у найменших містах. У результаті цього кількість велосипедистів на велопробігах у обласних центрах зменшилася на кілька тисяч, натомість міста-супутники провели свої Велодні. З 2013 року Велодень проходить і по Полтавській області.

В цьому році Велодень в Полтаві проводиться 24 травня. Вже за традицією розпочинається він від Корпусного парку і до Дендропарку, проходячи центральними вулицями міста.  Після завершення велопроїзду в Дендропарку на учасників та відвідувачів свята чекають різноманітні заходи: кросс-кантрі, волейбол, стрітбол, народна фотовиставка, перетягування канату на велосипедах, «Дитяча гонка», велоекскурсії та велодискотека.

Переглядів: 395 | Додав: povnoc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
© 2024 foFF4ik
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz