Полтавське обласне відділення НОК України
Категорії розділу

Календар

Активності ПОВ НОК

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 12:03

Головна » 2014 » Вересень » 18 » ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК
11:36
ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК

Ода спорту

«Ода спорту» - така тема круглого столу, присвяченого дню фізичної культури і спорту України, який провели спільно ПОБД ім. Панаса Мирного та студенти І і ІV курсів Полтавського інституту економіки і права кафедри фізичної реабілітації та фізичного виховання. Згідно з новим навчальним планом студенти вивчають дисципліну «Історія спортивного та олімпійського руху». Цей предмет має важливе значення для сучасного світу, бо олімпізм потрібен як життєва філософська течія, на основі якої можна будувати спосіб життя, де є повага до етичних принципів кожної особистості, де спорт об’єднується з культурою та мистецтвом. Адже спорт, окрім побудови тіла за висловом фундатора олімпійського руху П’єра де Кубертена, вчить справедливості, виховує чесність, шляхетність. Загальновідомо що П’єр де Кубертен був автором славнозвісної «Оди спорту». Хто її читав, пам’ятає, що всі дев’ять частин оди починаються ключовими словами: «О, спорт! Ти – насолода!.. Ти  - зодчий!.. Ти – справедливість!.. Ти – виклик!.. Ти – благородство!.. Ти – радість!.. Ти – прогрес!.. Ти – мир!..» в цих ключових словах Кубертен визначив суть спорту, його значення для фізичного і морального виховання, об’єднання всіх людей на землі.

Саме так і розставила акценти свого виступу на круглому столі  директор Полтавського обласного національного олімпійського комітету України Гетьман І. Р. приділивши особливу увагу розвитку олімпійського спорту в області.

Провідний бібліотекар Чижик Л. В. ознайомила студентів із добіркою літератури з проблем спортивного та олімпійського розвитку.

Студенти прочитали напам’ять «Оду спорту», адже вони навчаються за напрямом «Здоров’я людини» і починають свої заняття в аудиторії зі слів «Здоров’я – це робота, і її треба виконувати кожного дня. А реалізації цієї місії, безумовно, допомагають її величність фізична культура і спорт.

Кожен учасник круглого столу отримав на згадку сувенірну продукцію з логотипом Національного олімпійського комітету України і ознайомився з библиотечним фондом олімпійської літератури.

Переглядів: 446 | Додав: povnoc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
© 2024 foFF4ik
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz